Wikipedia mbush 15 vjeç !

“Përshëndetje, botë!”

Këto ishin fjalët e para të enciklopedisë më të madhe në internet, Wikipedia-s, që u shkruan nga themeluesi Jimmy Wales në vitin 2001. Që atëherë, më shumë se 5 milionë artikuj janë shkruar tek Wikipedia dhe janë bërë mesatarisht 10 redaktime në sekondë nga autorë nga e gjithë bota.

Wikipedia feston ditëlindjen e saj të 15-të me 15 janar. Për të kujtuar këtë ditë të veçantë kompania ka publikuar një listë me artikujt më të modifikuar deri tani. Lista reflekton disa nga temat më të dhe personazhet më të diskutueshëm në historinë e Wikipedia-së.

Këto janë faqet më të redaktuara në Wikipedia: