Asus mund Apple me thuajse 1 milimetër më pak

Apple ka prezantuar të riun MacBook, të bukur dhe të fuqishme, dhe menjëherë më pas rivalët kanë filluar të bëjnë publicitet krahasues, me të drejtë, me qëllim për të treguar se jo vetëm Apple di të bëjë pajisje të shkëlqyera: një prej tyre është Asus me Zenbook UX305, një Ultrabook me karakteristika të njëjtat të MacBook-ut të ri, por me një milimetër më të hollë. Dhe Asus e ka theksuar këtë menjëherë:

Më poshtë është një tabelë krahasimi midis dy kompjuterave: ata janë me të vërtetë shumë të ngjashëm.

Specifiche UX305 base Upgrade UX305 Macbook base Upgrade Macbook
Price $699 $999 €1.499 €1.829
Display 13.3″ IPS 13.3″ IPS 12.0″ 12.0″
Resolution 1920×1080 3200×1800 2304×1440 2304×1440
Ratio 16:9 16:9 16:10 16:10
PPI 166 ppi 276 ppi 226 ppi 226 ppi
CPU e GPU Intel Core M-5Y10a Intel Core M-5Y71a Core M dual-core Core M dual-core
Clock 800 MHz 1.2 GHz 1.1 GHz 1.2 GHz
RAM 8 GB DDR3 8 GB DDR3 8 GB DDR3 8 GB DDR3
SSD 256 GB 512 GB 256 GB 512 GB
Porte 3xUSB 3.0, micro HDMI, SD card 3xUSB 3.0, micro HDMI, SD card one USB-C one USB-C
Webcam 1.2 MP 1.2 MP 0.35 MP 0.35 MP
Peso 2.6 lbs 2.6 lbs 2.0 lbs 2.0 lbs
Spessore 12.3 mm 12.3 mm 13.1 mm 13.1 mm
Batteria (dichiarata) 10 ore – 45 Wh 10 ore – 45 Wh 9 ore 9 ore

Dallimi do të jetë çmimi, pasi që Asus UX305 kushton 700 $ në versionin bazë, çmim që me siguri do të jetë më i lartë në Shqipëri, ndërsa MacBook fillon nga 1499 €.